Om Oss

SunSoft i dag

Med snart 30 år i programvaremarkedet, har SunSoft lang og solid erfaring i en relativ ung bransje. Våre kunder er norske banker, bedrifter, foreninger og privarpersoner.

Vi leverer:
- Egenutviklet programvare, som f.eks SunLån for låneberegning.
- Konsulenttjenester for skreddersydd programvare og nettløsninger.

Historie

SunSoft ble etablert i Volda den 1.7.1986 av gründer Per Gunnar Flø og Arne Johan Dale. I begynnelsen utviklet vi programmer for bankenes NCR WorkSaver maskiner med operativsystemet CTOS.

Det første programmet som ble utviklet var SunGiro, et enkelt giroutskriftsprogram, som fortsatt i dag er i utstrakt bruk. Deretter fulgte SunLån, som ble (og fortsatt er) SunSoft sin store suksess. Med markedets desidert raskeste beregning av effektiv rente og nedbetalingsplan, kapret SunSoft de norske bankene med SunLån som rådgivningsverktøy.


NCR Worksaver med CTOS operativsystem

På 90-tallet var det SunSkatt (skatteberegningsprogram) som stormet frem som den neste store suksessen fra SunSoft. Programmet ble i flere tester kåret til årets skatteberegningsprogram. Kundene var banker, regnskapsfirma og private. I 2013 ble siste versjon av SunSkatt levert.

Fra midten av 90-tallet ble konsulentvirksomhet vår nye satsing, med levering av skreddersydd programvare og etterhvert også nettløsninger. Kundene har vært alt fra små lokale bedrifter til store nasjonale konsern. Hovedtyngden av kundene har vært innen bank og forsikring.

Status i dag år er at SunLån fortsatt er vårt viktigste satsingsområde. Veien videre vil nok også dreie seg om SunLån, der ambisjonene er å kapre enda flere markeder, spesielt mot økonomiansvarlige i større bedrifter og konsern og som beregningmotor for lånekalkulatorer på internett.

Ansatte

         
Svein Ove Seljeset
Daglig leder og systemutvikler
  Jan-Petter Midtgård
Systemutvikler
  Per Gunnar Flø
Gründer og systemutvikler


 

 

  • x